PL EN RU    E-KANCELARIA ZALOGUJ SIĘ
Centrum Prawa Żywnościowego - logotyp
Menu

Szkolenia stacjonarne

Szkolenie: JAK STWORZYĆ POPRAWNĄ I CZYTELNĄ ETYKIETĘ PRODUKTU SPOŻYWCZEGO? - PRAWO I PRAKTYKA

  • Zajmujesz się znakowaniem żywności?
  • Masz wiele pytań i wątpliwości związanych z zasadami dostarczania konsumentom informacji na temat żywności?
  • Interesuje Cię głównie praktyka stosowania nowych przepisów?
  • Obawiasz się wyników przyszłych kontroli produktów za które odpowiadasz?

Zapraszamy na szkolenie!

W ramach szkolenia otrzymasz nie tylko wszelkie niezbędne informacje dotyczące znakowania żywności ustanowione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, lecz przede wszystkim dowiesz się o możliwych sposobach interpretacji i stosowania przepisów, z uwzględnieniem praktyki rynkowej, praktyki inspekcji kontrolnych oraz orzecznictwa sądów.

Termin:
21 października - LOD
14 listopada - WAW
9 grudnia - KAT
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 650.00 PLN

Szkolenie: URZĘDOWE KONTROLE ŻYWNOŚCI - PRAKTYCZNE ASPEKTY

„Prowadzisz zakład produkcji żywności? Wprowadzasz żywność do obrotu? W takim razie kontrole inspekcji organów urzędowej kontroli żywności nie są Ci obce. Czy jednak wiesz dokładnie, jakie prawa Ci przysługują w trakcie kontroli? Wiesz jak i gdzie składać odwołanie? Jak reagować na zalecenia pokontrolne i jak interpretować kolejne pisma z inspekcji? A może chciałbyś się dowiedzieć więcej na temat możliwości składania skarg sądowych na działania inspektorów, z którymi się nie zgadzasz? Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś „tak" -- już dziś zarezerwuj sobie termin i przyjdź na szkolenie:.

Termin:
6 listopada - WAW
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 760.00 PLN

Szkolenie: WYMAGANIA PRAWNE DLA MATERIAŁÓW DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ - ASPEKTY ZDROWOTNE I DOKUMENTY POTWIERDZAJĄCE ZGODNOŚĆ

Zapraszamy na szkolenie!

Szkolenie będzie obejmowało omówienie aktualnych przepisów prawnych oraz wymagań Unii Europejskiej dot. bezpieczeństwa materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością wraz z ich interpretacją w celu praktycznego zastosowania. Szkolenie przeznaczone jest dla producentów żywności, producentów, importerów i dystrybutorów materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz pracowników laboratoriów wykonujących badania w tym zakresie.

Termin:
22 listopada - WAW
10 grudnia - WAW
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 650.00 PLN

Szkolenie: POZOSTAŁOŚCI PESTYCYDÓW W ŻYWNOŚCI – ASPEKTY PRAKTYCZNE DLA PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI I LABORATORIÓW ANALITYKI ŻYWNOŚCI

Zagadnienie pozostałości pestycydów jest jednym z najbardziej problematycznych zagadnień w zakresie produkcji i handlu żywnością. Praktyczne stosowanie rozporządzenia nr 396/2005 bez obszernej znajomości praktyki i metodyk obciążone jest dużym ryzykiem błędu, który w konsekwencji może doprowadzić do wycofania produktu z rynku i narażenia producenta na konsekwencje administracyjne i karne.

Szkolenie jest przeznaczone dla producentów żywności i laboratoriów analizy żywności

Termin:
-
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 760.00 PLN

Szkolenie: SUPLEMENTY DIETY - ASPEKTY PRAWNE ZNAKOWANIA, MARKETINGU I SPRZEDAŻY

Przedmiotem szkolenia jest szczegółowe omówienie zasad i warunków wprowadzania na rynek suplementów diety. W szkoleniu przedstawiane są praktyczne problemy, z jakimi borykają się przedsiębiorcy, z uwzględnieniem przypadków rozstrzyganych przez organy urzędowej kontroli żywności i sądy administracyjne. Problemy te dotyczą kwalifikacji prawnej produktów, wielorakich aspektów związanych z postępowaniem przed Głównym Inspektorem Sanitarnym i znakowaniem tej kategorii żywności.

Termin:
-
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 650.00 PLN