PL EN RU    E-BIULETYN ZALOGUJ SIĘ
Centrum Prawa Żywnościowego - logotyp
Menu

Szkolenia

Szkolenie on-line: ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI PRZEZNACZONEJ NA RYNEK USA - PRAWO I PRAKTYCZNE PRZYKŁADY

W ramach szkolenia otrzymasz nie tylko wszelkie niezbędne informacje dotyczące znakowania produktów spożywczych kierowanych na rynek USA, ale dowiesz się o możliwych sposobach interpretacji i stosowania nowych przepisów, z uwzględnieniem praktyki rynkowej i praktyki FDA.Uczestnicy szkolenia otrzymają materiały szkoleniowe i certyfikaty poświadczające uczestnictwo.

Termin: 23.04.2021
Szkolenie online (Webinar)
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 590.00 PLN

Szkolenie on-line: EKO ZMIANY W OPAKOWANIACH - WYMAGANIA PRAWNE DLA MATERIAŁÓW DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ

Zapraszamy na szkolenie!

Szkolenie będzie obejmowało omówienie aktualnych przepisów prawnych oraz wymagań Unii Europejskiej dot. bezpieczeństwa materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością wraz z ich interpretacją w celu praktycznego zastosowania. Szkolenie przeznaczone jest dla producentów żywności, producentów, importerów i dystrybutorów materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz pracowników laboratoriów wykonujących badania w tym zakresie.

Termin: 22.04.2021
Szkolenie online (Webinar)
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 590.00 PLN

Szkolenie on-line: Stosowanie w praktyce substancji dodatkowych do żywności, aromatów i enzymów – interpretacje i wytyczne Komisji Europejskiej oraz podejście krajowych organów urzędowej kontroli żywności

Używanie dodatków do żywności, aromatów i enzymów jest objęte bardzo szczegółową regulacją prawną. Stosowanie tych przepisów budzi wiele wątpliwości producentów środków spożywczych, przykładowo często w praktyce rodzi się problem z określeniem kategorii danej żywności, czy z odpowiednim znakowaniem. Producenci nie zawsze są też w stanie nadążyć za zmianami prawa w tym zakresie. Oferowane szkolenie ma na celu wyjaśnienie wielu tych wątpliwości, przedstawienie niedawnych zmian w prawie oraz planowanych prac. Kierowane jest zarówno do producentów dodatków do żywności, aromatów i enzymów, jak i do wszystkich przedsiębiorców, którzy używają tych składników w produkcji wyrobów gotowych.

Termin: 19.05.2021
Szkolenie online (Webinar)
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 590.00 PLN

Szkolenie on-line: DEKLARACJA POCHODZENIA PODSTAWOWEGO SKŁADNIKA PRODUKTU SPOŻYWCZEGO.

1 kwietnia 2020 r. etykietowanie środków spożywczych dotknęła niemała rewolucja – obowiązek deklaracji pochodzenia podstawowego składnika produktu, wprowadzony rozporządzeniem wykonawczym Komisji (UE) 2018/775 z dnia 28 maja 2018 r.

Rynek spożywczy już od wielu miesięcy przygotowuje się do nowych zasad znakowania. W zasadzie w każdej branży (np. browarniczej, produktów mięsnych, słodyczach, pieczywie, sokach i napojach i wielu innych) rodzą się liczne wątpliwości i trudności.

Dlatego też przygotowaliśmy szkolenie, które ma wesprzeć producentów w stosowaniu nowych przepisów.

Już dostępne
Szkolenie online (Nagranie)
Czas: 70 minut
Cena netto / uczestnik:
od 450.00 PLN


Pakiet szkoleń on-line: ŻYWNOŚĆ PROZDROWOTNA

Pakiet 5 szkoleń (możliwych do zakupu oddzielnie lub w pakiecie) dotyczących praktycznych i opartych na przykładach aspektów:

  1. Klasyfikacji i znakowania suplementów diety,
  2. Notyfikacji produktów do gis w systemie powiadamiania,
  3. Oświadczeń żywieniowych,
  4. Oświadczeń zdrowotnych - generycznych
  5. Oświadczeń zdrowotnych - botanicznych/roślinnych.
Już dostępne
Szkolenie online (Nagranie)
Cena netto:
390.00 PLN / szkolenie

lub:
990.00 zł za pakiet 5 szkoleń


Pakiet szkoleń on-line: ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI

Pakiet 10 szkoleń (możliwych do zakupu oddzielnie lub w pakiecie) dotyczących praktycznych i opartych na przykładach aspektów:

  1. Nazwy środków spożywczych - jak je poprawnie konstruować,
  2. Wykaz składników środków spożywczych – jak go właściwie deklarować,
  3. Alergeny w etykietowaniu żywności,
  4. Wartość odżywcza w etykietowaniu żywności – informacja obowiązkowa oraz dobrowolne systemy znakowania,
  5. Ilość netto środków spożywczych,
  6. Marketing na etykiecie – czyli jak promować żywność zgodnie z prawem,
  7. Okres przydatności do spożycia w etykietowaniu żywności,
  8. Deklaracja pochodzenia produktów i składników środków spożywczych,
  9. Jak prawidłowo prezentować informacje dotyczące żywności,
  10. Odpowiedzialność i sankcje za znakowanie żywności.
Termin: Od 1.04.2021
Szkolenie online (Nagranie)
Cena netto:
od 420.00 PLN / szkolenie

lub:
2900.00 zł za pakiet 10 szkoleń