PL EN RU    E-KANCELARIA ZALOGUJ SIĘ
Centrum Prawa Żywnościowego - logotyp
Menu

Szkolenia stacjonarne

Szkolenie on-line: DEKLARACJA POCHODZENIA PODSTAWOWEGO SKŁADNIKA PRODUKTU SPOŻYWCZEGO.

1 kwietnia 2020 r. etykietowanie środków spożywczych dotknie niemała rewolucja – obowiązek deklaracji pochodzenia podstawowego składnika produktu, wprowadzony rozporządzeniem wykonawczym Komisji (UE) 2018/775 z dnia 28 maja 2018 r.

Rynek spożywczy już od wielu miesięcy przygotowuje się do nowych zasad znakowania. W zasadzie w każdej branży (np. browarniczej, produktów mięsnych, słodyczach, pieczywie, sokach i napojach i wielu innych) rodzą się liczne wątpliwości i trudności.

Dlatego też przygotowaliśmy szkolenie, które ma wesprzeć producentów w stosowaniu nowych przepisów.

Termin:
Szkolenie online
Czas: 70 minut
Cena netto / uczestnik:
od 450.00 PLN


Szkolenie on-line: ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI PRZEZNACZONEJ NA RYNEK USA - PRAWO I PRAKTYCZNE PRZYKŁADY

Zapraszamy na szkolenie!

W ramach szkolenia otrzymasz nie tylko wszelkie niezbędne informacje dotyczące znakowania produktów spożywczych kierowanych na rynek USA, ale dowiesz się o możliwych sposobach interpretacji i stosowania nowych przepisów, z uwzględnieniem praktyki rynkowej i praktyki FDA.Uczestnicy szkolenia otrzymają materiały szkoleniowe i certyfikaty poświadczające uczestnictwo. Będzie także dostępny obiad oraz poczęstunek słodki wraz z kawą, herbatą i napojami zimnymi.

Termin:
27.11.2020
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 590.00 PLN

Szkolenie on-line: WYMAGANIA PRAWNE DLA MATERIAŁÓW DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ - ASPEKTY ZDROWOTNE I DOKUMENTY POTWIERDZAJĄCE ZGODNOŚĆ

Zapraszamy na szkolenie!

Szkolenie będzie obejmowało omówienie aktualnych przepisów prawnych oraz wymagań Unii Europejskiej dot. bezpieczeństwa materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością wraz z ich interpretacją w celu praktycznego zastosowania. Szkolenie przeznaczone jest dla producentów żywności, producentów, importerów i dystrybutorów materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz pracowników laboratoriów wykonujących badania w tym zakresie.

Termin:
04.12.2020
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 590.00 PLN

Szkolenie: POZOSTAŁOŚCI PESTYCYDÓW W ŻYWNOŚCI – ASPEKTY PRAKTYCZNE DLA PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI I LABORATORIÓW ANALITYKI ŻYWNOŚCI

Zagadnienie pozostałości pestycydów jest jednym z najbardziej problematycznych zagadnień w zakresie produkcji i handlu żywnością. Praktyczne stosowanie rozporządzenia nr 396/2005 bez obszernej znajomości praktyki i metodyk obciążone jest dużym ryzykiem błędu, który w konsekwencji może doprowadzić do wycofania produktu z rynku i narażenia producenta na konsekwencje administracyjne i karne.

Szkolenie jest przeznaczone dla producentów żywności i laboratoriów analizy żywności

Termin:
Na zamówienie
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 590.00 PLN

Szkolenie on-line: Stosowanie w praktyce substancji dodatkowych do żywności, aromatów i enzymów – interpretacje i wytyczne Komisji Europejskiej oraz podejście krajowych organów urzędowej kontroli żywności

Używanie dodatków do żywności, aromatów i enzymów jest objęte bardzo szczegółową regulacją prawną. Stosowanie tych przepisów budzi wiele wątpliwości producentów środków spożywczych, przykładowo często w praktyce rodzi się problem z określeniem kategorii danej żywności, czy z odpowiednim znakowaniem. Producenci nie zawsze są też w stanie nadążyć za zmianami prawa w tym zakresie. Oferowane szkolenie ma na celu wyjaśnienie wielu tych wątpliwości, przedstawienie niedawnych zmian w prawie oraz planowanych prac. Kierowane jest zarówno do producentów dodatków do żywności, aromatów i enzymów, jak i do wszystkich przedsiębiorców, którzy używają tych składników w produkcji wyrobów gotowych.

Termin:
07.12.2020
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 590.00 PLN

Szkolenie: URZĘDOWE KONTROLE ŻYWNOŚCI - PRAKTYCZNE ASPEKTY

„Prowadzisz zakład produkcji żywności? Wprowadzasz żywność do obrotu? W takim razie kontrole inspekcji organów urzędowej kontroli żywności nie są Ci obce. Czy jednak wiesz dokładnie, jakie prawa Ci przysługują w trakcie kontroli? Wiesz jak i gdzie składać odwołanie? Jak reagować na zalecenia pokontrolne i jak interpretować kolejne pisma z inspekcji? A może chciałbyś się dowiedzieć więcej na temat możliwości składania skarg sądowych na działania inspektorów, z którymi się nie zgadzasz? Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś „tak" -- już dziś zarezerwuj sobie termin i przyjdź na szkolenie:.

Termin:
Na zamówienie
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 760.00 PLN

Szkolenie: SUPLEMENTY DIETY - ASPEKTY PRAWNE ZNAKOWANIA, MARKETINGU I SPRZEDAŻY

Przedmiotem szkolenia jest szczegółowe omówienie zasad i warunków wprowadzania na rynek suplementów diety. W szkoleniu przedstawiane są praktyczne problemy, z jakimi borykają się przedsiębiorcy, z uwzględnieniem przypadków rozstrzyganych przez organy urzędowej kontroli żywności i sądy administracyjne. Problemy te dotyczą kwalifikacji prawnej produktów, wielorakich aspektów związanych z postępowaniem przed Głównym Inspektorem Sanitarnym i znakowaniem tej kategorii żywności.

Termin:
Na zamówienie
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 650.00 PLN

Szkolenie: JAK STWORZYĆ POPRAWNĄ I CZYTELNĄ ETYKIETĘ PRODUKTU SPOŻYWCZEGO? - PRAWO I PRAKTYKA

  • Zajmujesz się znakowaniem żywności?
  • Masz wiele pytań i wątpliwości związanych z zasadami dostarczania konsumentom informacji na temat żywności?
  • Interesuje Cię głównie praktyka stosowania nowych przepisów?
  • Obawiasz się wyników przyszłych kontroli produktów za które odpowiadasz?

Zapraszamy na szkolenie!

W ramach szkolenia otrzymasz nie tylko wszelkie niezbędne informacje dotyczące znakowania żywności ustanowione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, lecz przede wszystkim dowiesz się o możliwych sposobach interpretacji i stosowania przepisów, z uwzględnieniem praktyki rynkowej, praktyki inspekcji kontrolnych oraz orzecznictwa sądów.

Termin:
Na zamówienie
Czas: 1 dzień
Cena netto / uczestnik: 650.00 PLN