PL EN RU    E-KANCELARIA ZALOGUJ SIĘ
Centrum Prawa Żywnościowego - logotyp
Menu

Raport JRC - Globalne bezpieczeństwo żywności

21 Sierpień 2015

Wspólne Centrum Badawcze (JRC) Komisji Europejskiej opublikowało raport odnoszący się do światowego bezpieczeństwa żywności i jego możliwego kształtu po roku 2030. Przewiduje się, że bezpieczeństwo żywności będzie coraz częściej traktowane jako zabezpieczenie dostaw żywności w odpowiedzi na zmieniające się i stale rosnące zapotrzebowanie. Jak twierdzą autorzy raportu, bezpieczeństwo żywności to nie tylko wyzwanie globalne i systemowe, ale również szansa dla UE, aby odgrywać coraz większą rolę w sektorach innowacji, handlu, zdrowia i geopolityki.

Treść raportu:

http://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/bitstream/JRC94867/lbna27252enn.pdf

Powrót